Ingrediente:
- 3 morcovi mari;
- ulei de masline sau de floarea soarelui.
Mod de preparare:
Nu se curata morcovii, dar se spala foarte bine si se dau
pe razatoare. Morcovul ras se pune intr-un borcan de sticla si se toarna uleiul
peste el pana se umple borcanul cu ulei, pentru a nu exista nici-o bula de aer.
Se inchide bine capacul si se tine borcanul intr-un loc
calduros (pe pervaz la soare), timp de 3 saptamani. Se va agita zilnic
borcanul. In acest timp morcovul se va macera, iar vitaminele solubile din
morcov, se vor dizolva in ulei.
Dupa 3 saptamani de macerare, se strecoara uleiul printr-un
tifon dublu, in alt borcan de sticla,
curat. Se inchide ermetic borcanul si se pastreaa intr-un loc intunecos,
in frigider.
Utilizari:
Uleiul de morcov are rol antiseptic si hranitor pentru
piele si poate fi folosit pentru:
- protejarea pielii impotriva razelor UV datorita
antioxidantilor din compozitia morcovilor si previne imbatranirea pielii;
- reduce ridurile si petele maronii de pe piele si
previne uscarea pielii , datorita vitaminei A. Se recomanda folosirea
uleiului de morcov seara, in locul cremei hidratante.
- un bun
remediu împotriva eczemelor, dermatitelor și psoriazisului si este eficient in reducererea cicatricelor și inflamațiilor, cauzate de
existența unor bacterii la nivelul pielii;
- imbunatatirea
circulatiei la nivelul pielii;
- intarirea radacinii parului, prevenirea despicarii si
ruperii parului;
- obtinerea unui par moale si fin.
Daca este folosit in salate, acest ulei are urmatoarele
efecte: combate infectiile, previne cancerul, stimuleaza functiile creierului,
detoxifica sangele, ficatul si rinichii, elimina acidul uric din sange ,
tesuturi si articulatii, reduce stresul si anxietatea, reduce durerile
musculare si imbunatateste vederea.
Pont: pentru sporirea efectelor
benefice ale uleiului, il putem combina cu putin suc natural de lamaie.
OBSERVATIE: -
Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se
substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu