loading...

joi, 25 mai 2017

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Daca sunt consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii noastre. Acest lucru este posibil pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul si magneziul. Poate nu se stie, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer, datorita faptului ca ei contin din belsug Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de "amigdalina".

BENEFICII:

Distrug cancerul - samburii de caisa contin Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de "amigdalina". Amigdalina este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism. Curele de samburi de caise ( 6-8 samburi pe zi) sunt recomandate pe perioade de pana la o luna, cu pauza de doua saptamani intre ele.
Pentru cancerul de colon se recomanda, in special, consumul caiselor proaspete, acestea contin pectina o fibra alimentara solubila. Atentie insa la cantitatea de samburi pe care o introduci in dieta. Acestia contin mici cantitati de cianura, de aceea se recomanda pauze intre cure, dar si un consum zilnic moderat.

Combate litiaza biliara - se recomanda consumul in cure de doua saptamani, a cate 6-8 samburi pe zi, alaturi de cateva caise proaspete.

Imbunatatesc memoria – se consuma cativa samburi in fiecare zi (intre 5 si 10), timp de 14 zile. Miezul lor hranitor contine fosfor, care tonifiaza memoria si ajuta la mentinerea unei stari alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina si lecitina din miezul de caisa sunt alte doua substante care ajuta procesul de memorare.

Regleaza tensiunea arteriala - include samburii de caisa in dieta zilnica. Acestia ajuta la mentinerea unor valori normale ale pulsului, dar si la ameliorarea durerilor provocate de artrita. Pentru ca sunt o sursa de potasiu, samburii si caisele sunt recomandati hipertensivilor, in special vara.

Combate imbatranirea prematura -  samburii  de caisa combat efectele daunatoare ale stresului. Responsabile pentru un tonus muscular bun sunt vitaminele C si E, precum si "medicamentul natural" pe nume betacarotenul. Aceste vitamine actioneaza impotriva radicalilor liberi si ajuta organismul sa se mentina tanar. Tratamentele cu samburi de caisa, intre 5 si 8 la numar, se tin in cure de pana la la 30 de zile. In acest interval se recomanda si consumul a jumatate de kilogram de caise pe zi.

Hraneste tenul - uleiul din samburi de caisa este folosit in industria cosmetica la produse pentru hidratarea tenului. Acesta patrunde in piele fara sa o lase grasa si o hraneste. 


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...