loading...

joi, 18 iulie 2013

TRATAMENTE EXTERNE CU VARZA si efectele lor aproape miraculoase.

* Arsuri de gravitate mica si medie - se curata arsura cu suc de varza, apoi se pun comprese timp de 15 minute, cate 2-3 comprese pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica si previne formarea cicatricelor.
* Rani care se vindeca greu - se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin timp de o ora, dupa care se lasa zona descoperita, sa se usuce la aer inca o ora. Se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi, fapt care face ca procesul de vindecare al ranilor sa fie accelerat si scade riscul de infectie, iar semnele care raman dupa vindecare sunt mai putin vizibile.
* Eczeme infectioase, infectii fungice - frunzele de varza proaspata, zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze timp de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, cel putin 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Frunzele de varza contin compusii pe baza de sulf care au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
* Cancer de piele - se pune zilnic si se tine timp de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Acest tratament simplu da rezultate uimitoare in cazul multor persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular. Acolo unde cele mai moderne si invazive metode de tratament dau gres, acest simplu tratament cu cataplasma din frunze de varza cruda  cruda da rezultate uimitoare.

* Entorsa, luxatii - se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face timp de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate si, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial, care se formeaza, sunt mult mai mici.
* Dureri reumatice - pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative si ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.



Observatie:  -   Remediile naturale prezentate,  pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.

                                                           


luni, 15 iulie 2013

Cateva retete pe baza de salvie: VINUL SI OTETUL DE SALVIE

1.  VINUL MEDICINAL DE SALVIE

Preparare.
Se pun, intr-o sticla, 100g de planta uscata maruntita (sau planta verde maruntita) intr-un litru de vin alb sau rosu natural, de buna calitate, ajuns la maturitate. Se lasa la macerat 14 zile, agitandu-se de cateva ori pe zi.
Dupa 14 zile, se filtreaza si se pune vinul in sticlute mai mici, de culoare inchisa. Se pastreaza la intuneric si intr-un loc racoros.
Mod de administrare, proprietati, si indicatii.
-  se iau 2 linguri inainte de masa, pentru a stimula pofta de mancare, sau
-  se iau 2 linguri dupa ce se ia masa, ca remediu impotriva asteniei, surmenajului, distoniei neuro-vegetative, impotentei.
- Vinul medicinal de salvie stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste memoria, combate anxietatea, stresul, starile de nervozitate.
-  Are rol antispastic, coleretic, carminativ, antisudorific, diuretic, depurativ, astringent.
- Este un tonic general pentru organism, fiind recomandat in perioadele de convalescenta dupa boli infectioase.
-  Vinul de salvie este indicat in boli neuropsihice, in stres intelectual si fizic, afectiuni digestive si impotenta.
Cura cu vin medicinal de salvie dureaza 30 zile, apoi se face o pauza de o luna.
Contraindicatii
Nu este recomandat epilepticilor, diabeticilor dependenti de insulina, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Administrarea la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.


2.  OTETUL MEDICINAL DE SALVIE.

Preparare.
Se pun 50g frunze uscate de salvie, maruntite, in 1 l de otet de mere si se lasa la macerat 14 zile., dupa care se filtreaza. Rezulta un otet foarte aromat.
Proprietati si indicatii.
-  se foloseste in salate, avand efect tonic digestiv, inlatura balonarea
- se foloseste ca frectie  in raceli, in stari de oboseala fizica, dureri reumatice si articulare.
Contraindicatii
Nu este recomandat sa fie consumat de  epileptici, diabetici dependenti de insulina, femei insarcinate sau care alapteaza. Administrarea la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.



Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.




CUM SE PREPARA leacurile din plante medicinale


Iata cum se prepara leacurile din plante medicinale:

1. Infuzia.
► Poate fi facuta din plante proaspete sau uscate. Se pune o lingurita de planta intr-un ibric, peste care se toarna o cana de apa clocotita, apoi se acopera ibricul si se lasa la infurat 10-20 minute, apoi se strecoara. Planta nu se fierbe.
► Mai poate fi facuta si cu apa rece. Spune planta medicinala intr-un vas, peste care se toarna apa rece plata. Se lasa la infuzat peste noapte (intre 6 si 8 ore), apoi se strecoara. In felul acesta sunt extrase vitaminele, mineralele si componentii activi din planta.
► In anumite cazuri, se face o combinatie intre  infuzia plantei in apa rece (ca in exemplul de mai sus) si infuzia plantei medicinale in apa clocotita (asa cum a fost descrisa in primul exemplu). Dupa ce se infuzeaza planta in apa rece, se strecoara si se patreaza lichidul. Peste planta ramasa dupa strecurare, se toarna apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la infuzat 20 de minute, dupa care se strecoara si se combina cu lichidul rezultat din infuzia cu apa rece. In acest fel, se obtin din planta respectiva, atat constituientii activi extrasi in  apa rece (in urma infuziei cu apa rece), dar si cei extrasi in apa clocotita.

2. Decoctul.
Se pune intr-un ibric, o cana de apa rece, peste care se pune o lingurita de planta medicinala verde sau uscata (maruntita). Dupa ce da apa in clocot, se fiere 10 minute, apoi se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara si se foloseste pentru spalaturi, bai si comprese.

3. Maceratul.
 Maceratul consta in extragerea principiilor active din planta medicinala (proaspete sau uscate) in apa, ulei, vin , otet sau alcool natural, la temperatura camerei sau la cald. Timpul de maceratie in apa este de 10-12 ore, dar in cazul macerarii in ulei, vin, otet sau alcool, timpul se prelungeste , putind sa dureze cateva saptamani, in functie de reteta de preparare. Dpa macerare, compozitia se strecoara.

4. Pulberea.
Se obtine din plante medicinale uscate maruntite manual sau macinate cu rasnita electrica. Pulberea se pastreaza in borcane bine inchise, timp de maximum 2 saptamani, deoarece dupa aceasta perioada , pulberea isi pierde calitatile.

5. Tinctura.
Se prepara din plante proaspete sau uscate si alcool natural (tuica facuta in casa)sau vodca. Amestecul se lasa la macerat 2 saptamani, intr-un vas de sticla bine inchis. Pe perioada macerarii vasul se agita zilnic. Dupa macerare, compozitia se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici , inchise la culoare, la rece in frigider. Tinctura poate fi folosita timp de 2 ani.

6. Uleiul medicinal.
Se obtine prin macerarea plantei in ulei de masline, de floarea soarelui, de migdale (in functie de reteta), timp de 2 saptamani, Pe perioada macerarii compozitia se agita zilnic, din cand in cand.  Dupa macerare, compozitia se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici , inchise la culoare, la rece in frigider.

7. Vinul medicinal.
Se obtine turnand vin natural de tara, curat, netratat, peste planta. Se lasa la macerat zece zile , sau mai mult, in functie de reteta, dupa care se filtreaza.

8. Otetul medicinal.
Se prepara ca si vinul, dar inloc de vin, folosim otet.Otetul medicinal se foloseste pentru frectii.

9. Cataplasmele
Se prepara din plante proaspete, legume sau faina, de grau, orz sau porumb. Plantele care se aplica pe piele se zdrobesc putin, se trece peste ele cu sucitorul ori o sticla. Legumele se rad si se face din ele o pasta  care , apoi, se aplica pe zona bolnava. Faina se amesteca cu apa pana se obtine o pasta si apoi se pune pe locul bolnav.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.



Sucul si tinctura din leurda

Leurda a fost declarata „Planta mileniului trei” in urma unor studii de laborator in Germania, datorita efectelor ei miraculoase asupra inimii, a vaselor de sange, a digestiei, asupra sistemului endocrin si imunitar. Din punct de vedere terapeutic, este mai puternica decat usturoiul, care este considerat , la randul lui, ca un medicament natural.

Sucul de  leurda.

Preparare.
Metoda I. Se pune intr-un mixer, o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, peste care se toarna trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza timp de 2-3 minute, apoi se mai lasa sa stea timp de 15 minute, dupa care se strecoara, obtinandu-se un pahar de suc de leurda, de culoare verde, care se va bea imediat dupa preparare, pe stomacul gol, dimineata. In curele de curatare mai puternica a sangelui, se vor bea 2 pahare de suc pe zi, dimineata si seara.
Metoda II. Se pune o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, intr-o sticla, peste care se toarna un pahar de apa calda ( fara a fi fierbinte). Se lasa la macerat timp de 4 ore , la temperatura camerei, apoi se strecoara. Sucul obtinut se consuma imediat dupa preparare, pe stomacul gol.

Sucul de leurda contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si ale gudroanelor din tigari, fiind un mijloc de protectie excelent, atat pentru fumatorii activi, cat si pentru cei pasivi. Se consuma suc de leurda, cate 2 pahare pe zi, dimineata si seara, pe o perioada de minimum doua saptamani. 

Tinctura de leurda

Preparare.
Se umple pe trei sferturi,  cu frunze proaspete de leurda, un borcan de sticla cu filet. Se toarna deasupra alcool natural de 70 de grade (tuica preparata in gospodarie)., atat cat sa le acopere. Se infileteaza borcanul si se lasa la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se borcanul, de cateva ori pe zi. Dupa 10 zile, se strecoara continutul, care se pastreaza in sticlute mici, de culoare inchisa, in frigider.
Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inaintea meselor principale, in cure de minimum trei saptamani.

Boli care se vindeca prin tratamentul cu leurda

Tromboflebita. Datorita efectelor ei, puternic fluidifiante sanguine si antiagregante plachetare, leurda este folosita in tratarea tromboflebitei. Se consuma 1 pahar de  suc de leurda, pe stomacul gol, in cure o luna.
Cand trece sezoul de vegetatie, inloc de suc de leurda, se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale), in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza.
Sechele dupa accidentul vascular si prevenirea accoidentului vascular. Timp de 2 saptamani se consuma, in fiecare dimineata, o salata facuta dintr-o mana de frunze de leurda. Dupa ce e face aceasta cura cu salata de leurda, se continua cu administrarea tincturii de leurda: o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza. Tinctura se administreaza minimum doua luni.
Ateroscleroza, bolile cardiace asociate unor valori ridicate ale colesterolului.
Leurda  are un rol lmportant in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombilor si in scaderea tensiunii arteriale, deoarece contine  adenozina. Din aceasta cauza, leurda constituie un adjuvant  in tratarea bolilor cardiace (ischemie, aritmie, tahicardie). Poate fi administrata, sub forma de tinctura,  in cure de cate 2-3 luni, cu pauze de cate o saptamana, dupa fiecare luna.  Se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale).
Primavara, se recomanda o cura cu salata de leurda, cu o durata de minimum doua saptamani.
Hipertensiunea arteriala. Datorita substantelor active pe care le contine,  leurda are efecte vasodilatatoare si ajuta la mentinerea in limite normale a presiunii sanguine. Se administreaza tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale). Tratamentul se face vreme de doua luni, cu 2 saptamani de pauza. 
Reumatismul, reumatismul degenerativ. Se administreaza timp de 3 saptamani,
cate doua pahare de suc pe zi, dimineata, pe stomacul gol. In paralel, se tine o cura vegetariana cu multe cruditati.
Sucul de leurda are efecte depurative si este eficient si in tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei si in general a bolilor de piele care apar ca urmaere a intoxicarii organismului.
Prevenirea si tratarea guturaiului, gripei si a infectiilor respiratorii in general.
Se face o cura cu salata sau suc de leurda pentru prevenirea racelilor care apar la tranzitia dintre anotimpul rece si cel cald.
Oprirea procesului de imbatranire. Se consuma zilnic salata de leurda, inaintea meselor principale, pe o perioada cat mai indelungata. Leurda neutralizeaza radicalii liberi din sange, are efect de relansare a activitatii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

Precautii :
-  la persoanele cu stomac sau colon extrem de sensibil, leurda poate provoca stari de jena sau usoare crampe.
-  femeile care alapteaza nu trebuie sa consume leurda, deoarece aceasta transmite un gust neplacut laptelui matern.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.


                                                             

4 Articole interesante:

loading...
loading...