loading...

luni, 15 iulie 2013

Sucul si tinctura din leurda

Leurda a fost declarata „Planta mileniului trei” in urma unor studii de laborator in Germania, datorita efectelor ei miraculoase asupra inimii, a vaselor de sange, a digestiei, asupra sistemului endocrin si imunitar. Din punct de vedere terapeutic, este mai puternica decat usturoiul, care este considerat , la randul lui, ca un medicament natural.

Sucul de  leurda.

Preparare.
Metoda I. Se pune intr-un mixer, o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, peste care se toarna trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza timp de 2-3 minute, apoi se mai lasa sa stea timp de 15 minute, dupa care se strecoara, obtinandu-se un pahar de suc de leurda, de culoare verde, care se va bea imediat dupa preparare, pe stomacul gol, dimineata. In curele de curatare mai puternica a sangelui, se vor bea 2 pahare de suc pe zi, dimineata si seara.
Metoda II. Se pune o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, intr-o sticla, peste care se toarna un pahar de apa calda ( fara a fi fierbinte). Se lasa la macerat timp de 4 ore , la temperatura camerei, apoi se strecoara. Sucul obtinut se consuma imediat dupa preparare, pe stomacul gol.

Sucul de leurda contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si ale gudroanelor din tigari, fiind un mijloc de protectie excelent, atat pentru fumatorii activi, cat si pentru cei pasivi. Se consuma suc de leurda, cate 2 pahare pe zi, dimineata si seara, pe o perioada de minimum doua saptamani. 

Tinctura de leurda

Preparare.
Se umple pe trei sferturi,  cu frunze proaspete de leurda, un borcan de sticla cu filet. Se toarna deasupra alcool natural de 70 de grade (tuica preparata in gospodarie)., atat cat sa le acopere. Se infileteaza borcanul si se lasa la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se borcanul, de cateva ori pe zi. Dupa 10 zile, se strecoara continutul, care se pastreaza in sticlute mici, de culoare inchisa, in frigider.
Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inaintea meselor principale, in cure de minimum trei saptamani.

Boli care se vindeca prin tratamentul cu leurda

Tromboflebita. Datorita efectelor ei, puternic fluidifiante sanguine si antiagregante plachetare, leurda este folosita in tratarea tromboflebitei. Se consuma 1 pahar de  suc de leurda, pe stomacul gol, in cure o luna.
Cand trece sezoul de vegetatie, inloc de suc de leurda, se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale), in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza.
Sechele dupa accidentul vascular si prevenirea accoidentului vascular. Timp de 2 saptamani se consuma, in fiecare dimineata, o salata facuta dintr-o mana de frunze de leurda. Dupa ce e face aceasta cura cu salata de leurda, se continua cu administrarea tincturii de leurda: o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza. Tinctura se administreaza minimum doua luni.
Ateroscleroza, bolile cardiace asociate unor valori ridicate ale colesterolului.
Leurda  are un rol lmportant in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombilor si in scaderea tensiunii arteriale, deoarece contine  adenozina. Din aceasta cauza, leurda constituie un adjuvant  in tratarea bolilor cardiace (ischemie, aritmie, tahicardie). Poate fi administrata, sub forma de tinctura,  in cure de cate 2-3 luni, cu pauze de cate o saptamana, dupa fiecare luna.  Se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale).
Primavara, se recomanda o cura cu salata de leurda, cu o durata de minimum doua saptamani.
Hipertensiunea arteriala. Datorita substantelor active pe care le contine,  leurda are efecte vasodilatatoare si ajuta la mentinerea in limite normale a presiunii sanguine. Se administreaza tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale). Tratamentul se face vreme de doua luni, cu 2 saptamani de pauza. 
Reumatismul, reumatismul degenerativ. Se administreaza timp de 3 saptamani,
cate doua pahare de suc pe zi, dimineata, pe stomacul gol. In paralel, se tine o cura vegetariana cu multe cruditati.
Sucul de leurda are efecte depurative si este eficient si in tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei si in general a bolilor de piele care apar ca urmaere a intoxicarii organismului.
Prevenirea si tratarea guturaiului, gripei si a infectiilor respiratorii in general.
Se face o cura cu salata sau suc de leurda pentru prevenirea racelilor care apar la tranzitia dintre anotimpul rece si cel cald.
Oprirea procesului de imbatranire. Se consuma zilnic salata de leurda, inaintea meselor principale, pe o perioada cat mai indelungata. Leurda neutralizeaza radicalii liberi din sange, are efect de relansare a activitatii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

Precautii :
-  la persoanele cu stomac sau colon extrem de sensibil, leurda poate provoca stari de jena sau usoare crampe.
-  femeile care alapteaza nu trebuie sa consume leurda, deoarece aceasta transmite un gust neplacut laptelui matern.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.


                                                             

4 Articole interesante:

loading...
loading...