loading...

luni, 15 iulie 2013

Sucul si tinctura din leurda

Leurda a fost declarata „Planta mileniului trei” in urma unor studii de laborator in Germania, datorita efectelor ei miraculoase asupra inimii, a vaselor de sange, a digestiei, asupra sistemului endocrin si imunitar. Din punct de vedere terapeutic, este mai puternica decat usturoiul, care este considerat , la randul lui, ca un medicament natural.

Sucul de  leurda.

Preparare.
Metoda I. Se pune intr-un mixer, o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, peste care se toarna trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza timp de 2-3 minute, apoi se mai lasa sa stea timp de 15 minute, dupa care se strecoara, obtinandu-se un pahar de suc de leurda, de culoare verde, care se va bea imediat dupa preparare, pe stomacul gol, dimineata. In curele de curatare mai puternica a sangelui, se vor bea 2 pahare de suc pe zi, dimineata si seara.
Metoda II. Se pune o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, intr-o sticla, peste care se toarna un pahar de apa calda ( fara a fi fierbinte). Se lasa la macerat timp de 4 ore , la temperatura camerei, apoi se strecoara. Sucul obtinut se consuma imediat dupa preparare, pe stomacul gol.

Sucul de leurda contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si ale gudroanelor din tigari, fiind un mijloc de protectie excelent, atat pentru fumatorii activi, cat si pentru cei pasivi. Se consuma suc de leurda, cate 2 pahare pe zi, dimineata si seara, pe o perioada de minimum doua saptamani. 

Tinctura de leurda

Preparare.
Se umple pe trei sferturi,  cu frunze proaspete de leurda, un borcan de sticla cu filet. Se toarna deasupra alcool natural de 70 de grade (tuica preparata in gospodarie)., atat cat sa le acopere. Se infileteaza borcanul si se lasa la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se borcanul, de cateva ori pe zi. Dupa 10 zile, se strecoara continutul, care se pastreaza in sticlute mici, de culoare inchisa, in frigider.
Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inaintea meselor principale, in cure de minimum trei saptamani.

Boli care se vindeca prin tratamentul cu leurda

Tromboflebita. Datorita efectelor ei, puternic fluidifiante sanguine si antiagregante plachetare, leurda este folosita in tratarea tromboflebitei. Se consuma 1 pahar de  suc de leurda, pe stomacul gol, in cure o luna.
Cand trece sezoul de vegetatie, inloc de suc de leurda, se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale), in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza.
Sechele dupa accidentul vascular si prevenirea accoidentului vascular. Timp de 2 saptamani se consuma, in fiecare dimineata, o salata facuta dintr-o mana de frunze de leurda. Dupa ce e face aceasta cura cu salata de leurda, se continua cu administrarea tincturii de leurda: o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza. Tinctura se administreaza minimum doua luni.
Ateroscleroza, bolile cardiace asociate unor valori ridicate ale colesterolului.
Leurda  are un rol lmportant in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombilor si in scaderea tensiunii arteriale, deoarece contine  adenozina. Din aceasta cauza, leurda constituie un adjuvant  in tratarea bolilor cardiace (ischemie, aritmie, tahicardie). Poate fi administrata, sub forma de tinctura,  in cure de cate 2-3 luni, cu pauze de cate o saptamana, dupa fiecare luna.  Se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale).
Primavara, se recomanda o cura cu salata de leurda, cu o durata de minimum doua saptamani.
Hipertensiunea arteriala. Datorita substantelor active pe care le contine,  leurda are efecte vasodilatatoare si ajuta la mentinerea in limite normale a presiunii sanguine. Se administreaza tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale). Tratamentul se face vreme de doua luni, cu 2 saptamani de pauza. 
Reumatismul, reumatismul degenerativ. Se administreaza timp de 3 saptamani,
cate doua pahare de suc pe zi, dimineata, pe stomacul gol. In paralel, se tine o cura vegetariana cu multe cruditati.
Sucul de leurda are efecte depurative si este eficient si in tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei si in general a bolilor de piele care apar ca urmaere a intoxicarii organismului.
Prevenirea si tratarea guturaiului, gripei si a infectiilor respiratorii in general.
Se face o cura cu salata sau suc de leurda pentru prevenirea racelilor care apar la tranzitia dintre anotimpul rece si cel cald.
Oprirea procesului de imbatranire. Se consuma zilnic salata de leurda, inaintea meselor principale, pe o perioada cat mai indelungata. Leurda neutralizeaza radicalii liberi din sange, are efect de relansare a activitatii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

Precautii :
-  la persoanele cu stomac sau colon extrem de sensibil, leurda poate provoca stari de jena sau usoare crampe.
-  femeile care alapteaza nu trebuie sa consume leurda, deoarece aceasta transmite un gust neplacut laptelui matern.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.


                                                             

PREPARATE PE BAZA DE COADA-SORICELULUI - vindecarea si cicatrizarea arsurilor, ranilor, hemoroizilor, degeraturilor.

1.  Ulei din Coada-Soricelului.

Preparare.
Se pun 10 linguri de flori uscate de coada – soricelului, bine maruntite, in 500 ml ulei de masline  si se lasa la macerat timp de 14 zile, la soare. Dupa 14 zile se strecoara printr-un tifon dublu, sau o sita deasa.. Uleiul rezultat se pune in sticlute de culoare inchisa si se tin la intuneric, in frigider.    
Proprietati terapeutice si indicatii.
Uleiul se intrebuinteaza in tratarea arsurilor cu substante chimice periculoase, arsuri solare sau oparire cu apa clocotita.
Se aplica de 3 ori pe zi, comprese cu ulei, pe locul afectat, pana la deplina vindecare.
Acest ulei are proprietatea de a vindeca rapid si estetic arsurile. Compresa se tine timp de 60 de minute.

2.  Tinctura din coada- soricelului.

Preparare.
Se umple o sticla cu flori proaspete (fara a le indesa), pana aproape de gatul ei. Se toarna deasupra alcool natural de 40 grade (tuica de fructe), pana se acopera bine florile (sa fie cu doua degete peste nivelul florilor). Se lasa la macerat timp de 14 zile la soare, intr-un loc mai cald. Zilnic, se agita, din cand in cand, sticla. Dupa 14 zile, se strecoara continutul printr-o sita deasa. Tinctura rezultata se toarna in sticlute de culoasre inchisa si se pastreaza la intuneric, in frigider.
Proprietati terapeutice si indicatii.
Tinctura se foloseste pentru dezinfectarea si spalarea ranilor deschise sau a zgarieturilor adanci. Are un efect rapid de vindecare si cicatrizarea acestora. Se recomanda dezinfectarea corecta si cu atentie a ranilor, pentru a nu ramane microbi infectiosi sub tesutul cicatrizat.

3.  Alifia din coada-soricelului.

Preparare.
Se infierbanta 90 g de unt nesarat sau untura de porc curata si nesatata. (Cel mai bine este sa se foloseasca untul clarifiat. Vezi aici prepararea untului clarifiat). Vasul se pune pe foc foarte mic. Dupa ce untul s-a infierbantat, se adauga 15 g de flori proaspete de coada- soricelului, taiate marunt. Se amesteca mereu pana cand apare spuma deasupra si se ia imediat vasul de pe foc si se lasa la macerat pana a sdoua zi.  Dupa 24 de ore, se pune vasul, din nou, pe foc mic. Dupa ce compozitia se incalzeste si devine lichida, se strecoara printr-o sita deasa sa prin tifon dublu. Lichidul strecurat se toarna intr-un borcan, care se infileteaza bine si se lasa sa se raceasca si sa se inchege. Borcanul se pastreaza in frigider.
Proprietati terapeutice si indicatii.
Alifia se foloseste la tratarea ranilor care se vindeca greu, a hemoroizilor sangerosi, a varicelor, infectiilor si iritatiilor pielii.  Are efectul de reparare si regenerare a pielii si previne  infectarea ranilor.
Observatie:  Pe ranile deschise se aplica doar tinctura de coda- soricelului, apoi (dupa ce acestea s-au inchis) se foloseste alifia de coada-soricelului.

4.  Vinul medicinal din coada- soricelului.

Preparare.
Intr-un litru de vin rosu (vin natural si maturizat) se pun 50 g flori uscate si se pune vasul pe foc. Cand vinul impreuna cu florile din el, da in clocot, se mai lasa pe foc mic, inca 10 minute, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Nu se strecoara.
Proprietati terapeutice si indicatii.
Are efect antiinfamator, calmant, astringent, antiseptic. Acest vin se foloseste doar extern , sub forma de cataplasme pentru tratarea degeraturilor si in cazul durerilor reumatismale.

Atentie!
-  Este interzisa utilizarea acestei plante de catre persoanele cu sensibilitate alergica la plantele din familia Asteraceae, Coada-soricelului poate produce catar respirator si dermatita de contact.
-  Coada-şoricelului poate provoca alergii de contact.
-  Nu este recomandată în sarcină şi alăptare.
-  Expunerea la lumină nu este recomandată. Planta poate fi fotosensibilizantâ.
-  Dozele mari pot produce ameţeli şi dureri de cap.



Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.



vineri, 5 iulie 2013

ULEIUL DE CATINA – miracol pentru sanatate

INGREDIENTE:
150 g catina  (fructe proaspete sau uscate)
150 g ulei de floarea soarelui (ulei de masline)

MOD DE PREPARARE.

1. PREPARAREA DIN FRUCTE USCATE.
Se pun fructele uscate intr-un borcan si se toarna peste ele uleiul. Se infileteaza borcanul si se lasa fructele la macerat intr-un loc insorit si calduros, timp de 3 saptamani, timp in care se agita borcanul zilnic. Dupa aceasta perioada se strecoara uleiul intr-un alt borcan, care se infileteaza si se pastreaza in loc intunecat si racoros (in frigider)..

2. PREPARAREA DIN FRUCTE PROASPETE.
Se pun fructele proaspete in borcan si se toarna peste ele uleiul, dupa care se infileteaza borcanul si se lasa la macerat 21 de zile. Borcanul se agita zilnic si se tine intr-un loc mai calduros. Dupa 21 de zile, se scot fructele din bocan si se zdrobesc, apoii se rastoarna inapoi in borcan. Se mai lasa inca 2 zile totul  la macerat.
Dupa aceasta perioada se strecoara uleiul intr-un alt borcan, care se infileteaza si se pastreaza in loc intunecat si racoros (in frigider).

COMPOZITIA ULEIULUI DE CATINA.
Uleiul de catina contine: vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, magneziu si fier,  acizi grasi esentiali omega-3, omega-6, omega-9 si omega-7. Acidul omega-7 face ca uleiul de catina sa fie considerat un remediu minune pentru par, piele si unghii.Pe langa cantitatea importanta de minerale, aminoacizi esentiali si cele opt tipuri de caroten, uleiul de catina mai contine si substante anticanceroase: principii amare, arginina serotonina, SOD care este de 4 ori mai mare decat la Ginseng. De asemenea, in acest ulei mai gasim si substante volatile, substante antisaponificare, sistosterili si carotonoizi. Cantitatea de vitamina C este foarte mare, din care cauza, catina mai este numita si tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.

EFECTE SI MOD DE ADMINISTRARE
1. Intarirea sistemului imunitar. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.Uleiul se ia simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza o pelicula deasupra apei). O cura dureaza de la 2 saptamani (minim), pana la 3 luni de zile (maxim).
2.  Efecte anticancerigene demonstrate. Datorita continutului de anioxidanti lupta impotriva oricarui tip de cancer. Are rol in preventia cancerului de piele aplicat ca lotiune hidratanta. Substantele active din uleiul de catina inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea organismului, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie si lupta eficient impotriva catorva diferite forme de cancer, precum cele rectal, gastric si pulmonar.
3.  Pastreaza elasticitatea si fermitatea pielii si previne aparitia ridurilor. Aplicat uniform (pentru a nu lasa pete) cu regularitate la nivelul tenului si pielii corpului, uleiul de catina mentine functiile celulelor cutanate, le stimuleaza regenerarea si asigura mentinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin continutul de grasimi bune si a acizilor omega. Uleiul de catina contine substante active care stimuleaza refacerea colagenului si previne depigmentarile provocate de imbatrinire a pielii, inhiband procesele de degradare a ei si aparitia ridurilor.
   Uleiul se aplica direct pe piele (dupa ce aceasta a fost curatata bine), dimineata si seara. Se lasa sa actioneze 20 minute. Se sterge excesul.
4.  Tratarea ranilor. Uleiul de catina poate fi folosit extern pentru vindecarea arsurilor (inclusiv solare), eczemelor sau ulceratiilor rezultate in urma radiatiilor sau a taieturilor. Uleiul trebuie sa fie aplicat pe pielea spalata si uscata si apoi lasat sa actioneze cel putin 15-20 de minute inainte de stergere.
5.  Tratament pentru unghii. Uleiul de catina te poate ajuta sa ai unghii mai sanatoase si mai puternice. Te ajuta sa scapi de unghiile exfoliate, patate si cu „denivelari”. Se maseaza unghiile si cuticulele cu ulei de catina in fiecare seara sau o data la 2 seri. Dupa numai doua saptamani de utilizare a uleiului de catina se va observa ca unghiile devin netede, intarite si mai lucioase.
6. Eficient impotriva aterosclerozei si bolilor cardiovasculare. Previne aparitia hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei, scade „colesterolul rau” din sange si previne bolile de inima. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.Uleiul se ia simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza o pelicula deasupra apei). O cura dureaza 30 de zile.
7.   Combate celulita. In fiecare seara se aplica uleiul de catina pe zonele corpului afectate de celulita,iar apoi se maseaza zona afectata cu un aparat anticelulitic.
8.   Trateaza sindromul ochilor uscati. Se administreaza zilnic timp de trei luni, cate 2 g de ulei de  catina.
9.   Trateaza afectiuni ginecologice sau a fisurilor anale.  Se inmoaie un tampon steril in ulei de catina si se va aplica local. Procedura se repeta pana cand leziunea se vindeca.

CONTRAINDICATII:
-   In sarcină și alăptare
-  In bolile sângelui. Uleiul de cătină poate încetini timpul de coagulare al sângelui. Persoanele care au probleme vasculare și care pot suferi sângerări trebuie să evite consumul intern de ulei de cătină albă.
- In tensiune arterială.Uleiul de cătină scade tensiunea arterială, de aceea, persoanele hipotensive ar trebui să evite consumul intern.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

                                                                                                                                                   

TINCTURA DE GUTUI preparata in casa, folosita impotriva ridurilor

Mod de preparare
    Se curata o gutuie de coaja. Se taie marunt coaja si se introduce intr-o sticla, apoi se toarna deasupra alcool natural de 50 grade, pana acopera toata coaja măruntita din sticla. Sticla se astupa ermetic cu un dop si se lasa la macerat 15 zile, la temperatura camerei, la intneric. Zilnic, sticla se agita, din cand in cand. Dupa 15 ile, se strecoara continutul sticlei, obtinandu-se tinctura de gutui, care va fi pastrata intr-un loc racoros
Mod de intrebuintare
    Dupa ce se curata tenul, in fiecare seara, se unge tenul si gatul. Tinctura de gutui previne formarea ridurilor si le atenueaza pe cele existente.



4 Articole interesante:

loading...
loading...