loading...

luni, 3 octombrie 2016

LEAC PENTRU CIROZA HEPATICA – recomandat de prof. dr. Constantin Pârvu

INFUZIA DE ROSTOPASCA (Chelidonium majus).

INGREDIENTE:

-  5 gr. planta uscata si maruntita (atentie, planta este otravitoare in cantitate mai mare,deci  nu se pune mai mult de 5 grame),
-  1 litru de apa.
- 200 gr de miere naturala de salcam (de preferat sa fie cumparata de la un apicultor, nu din comert).

PREPARARE:

- Se pune 1 litru  de apa la fiert , pana da in clocot, intr-un vas smaltuit (pentru ca infuzia sa nu intre in contact cu metalul). Dupa ce apa a dat in clocot, vasul se ia de pe foc, se acopera si se lasa si se lasa sa se raceasca exact 10 minte, dupa care se adauga cele 5 gr de planta cantarita si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
- Se acopera vasul si se lasa la infuzat 12 ore (de la orele 18, seara, la 6 dimineata), apoi se strecoara.
- Infuzia obtinuta, prin strecurare, se amesteca cu 200 gr de miere naturala de salcam (cantarita). Aceasta infuzie se pastreaza in sticle inchise la culoare (nu in peturi) in frigider.

MOD DE ADMINISTRARE:

Se ia din infuzie cate 1 lingura, din ora in ora , de 10-12 ori pe zi,  indiferent daca ai  mancat, sau nu).  Se mai poate administra si cate o fiola de vitamina c zilnic.
Cura dureaza 7-10 zile.

Acest tratament are efect în toate bolile ficatului, pancreasului şi chiar în orice fel de cancer, scrie dr. prof. Constantin Pârvu, care a avut si el probleme si s-a insanatosit. Chiar domnia sa scrie, intr-un articol publicat Formula As, citez: „ Dupa ce am baut primele doua-trei sticle de preparat, in doza si la intervalele de timp indicate, s-a produs un adevarat miracol. Am putut din nou sa mananc, treptat mi-a revenit vigoarea, obrajii au inceput sa-si recapete culoarea, de unde eram alb ca hartia. Putine plante se pot compara ca putere vindecatoare cu rostopasca, care pe mine, si nu numai pe mine, m-a salvat efectiv”. El a facut aceasta afirmatie, dupa ce s-a vindecat total de o tumoare a pancreasului.

Precautii si contraindicatii:
      In doze mari, rostopaca poate fi extrem de toxica. Ingerarea a  20-30 de grame de planta in stare proaspata, produce o intoxicatie severa, iar ingerarea a 50-60 grame produce intoxicatie mortala. In stare uscata, este mai putin toxica, dar este necesara o atentie marita in manipularea si administrarea acestei plante, deoarece pot aparea accidente. Pentru tratamentele interne este bine sa se ceara avizul si supravegherea unui medic.       Rostopasca nu se administreaza copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alapteaza.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.





Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...