loading...

luni, 8 august 2016

O METODA DE DETOXIFIERE A SANGELUI.

INGREDIENTE:
- o jumatate de lamaie (de preferat organica)
- o jumatate de pahar cu apa plata calda (nu trebuie sa fie rece: trebuie sa fie calduta, dar NU FIERBINTE, caci poate distruge enzimele benefice din lamaie.

Observatie. Daca nu aveti lamai organice, ele trebuie spalate bine cu apa rece in care puneti otet de mere ( o lingura de otet de mere la 1 litru de apa) sau puneti in apa bicarbonat de sodiu (3-4 lingurite de bicarbonate la 1 litru apa rece). Se lasa lamaile timp de 5 minute si se spala bine cu ajutorul unei perii curate, apoi se clatesc sub un jet de apa rece.

MOD DE PREPARARE SI ADMINISTRARE..
-   Se stoarce sucul din jumatatea de lamaie si puteti folosi si pulpa. Sucul proaspat stors se toarna in paharul cu apa calduta si  se amesteca.
-   Se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol, inaintea micului dejun.

PROPRIETATI TERAPEUTICE.
1.   Detoxifiaza sangele si alcalinizeaza organismul.
Desi lamaia este un fruct acid, in organismul nostru are un efect alcalinizator, producand un mediu alcalin in organismul nostru, modificand ph-ul. In felul acesta,
Virusii, toxinele si toti agentii patogeni nu pot supravietui in acest mediu alcalin din organismul nostru. Apa plata cu lamaie echilibreaza nivelul pH-ului, curata pielea, energizeaza organismul si imbunatateste sistemul imunitar.
Lamaia are un continut mare in vitamina C, care contribuie la eliminarea toxinelor din sange si confera pielii un aspect mai luminos si revigorat. Lamaia contine acid citric si acid ascorbic, care se metamolizeaza foarte usor si favorizeaza absorbtia in sange a mineralelor. Sucul de lamaie ajuta la oxigenarea organismului si la cresterea oxigenului in sange.
 2.  Sucul de lamaie este un tonic digestiv si stimuleaza tractul digestiv, avand impact si asupra bacteriei Helicobacter pylori. Apa plata cu sucul de lamaie inlatura constipatia si, in acelasi timp, inlatura retentia de apa din organism, stimuleaza metabolismul si ajuta corpul sa inlature toxinele din sange si tractul digestiv.  
Ficatul produce din sucul proaspat de lamaie mai multe enzime, decat din oricare alt aliment.
Sucul de lamaie ajuta la oxigenarea organismului si la cresterea oxigenului in sange.

CONTRAINDICATII:
-    Sa se bea cu ajutorul paiului, pentru ca sucul de lamaie este daunator smaltului dintilor.
-     Este interzisa  consumarea sucului de lamaie cu apa plata de catre persoanele care sufera de arsuri la stomac, gastrita sau ulcer, deoarece lamaile contin acizi care irita si mai tare esofagul.
-    Bautura are proprietati diuretice, ceea ce va conduce la urinari frecvente. De aceea nu trebuie consumata un timp prea indelungat, caci poate provoca deshidratari severe.  

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


  

SUCUL DE SFECLA ROSIE si vindecarea unor boli grave.

PROPRIETATI:
   Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, vitamina C, vitamina A, potasiu, mangan, fosfor, iod, calciu, sulf , fier si antioxidanti. Deci, sfecla rosie contine un complex de vitamine si minerale, rar intalnit la alte legume, cu rol important in prevenirea si vindecarea unor boli grave ca: afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare si digestive si tumori. Sfecla rosie este, de asemenea,  un puternic antiinflamator, detoxifiant, energizant , avand si rolul de a intarii imunitatea organismului. Acest suc se poate fi consumat de oricine, fara restrictii si se obtine cu ajutorul unui storcator.

PREPARARE:
100 ml de suc de sfecla rosie, 50 ml suc de radacina de telina si 300 ml suc de morcovi. (sucurile se obtin cu ajutorul unui storcator electric). Aceasta combinatie de sucuri se pastreaza la frigider, intr-un recipient bine inchis.

MOD DE ADMINISTRARE:
   Se consuma pe parcursul unei zile, pe stomacul gol (inainte de a manca). Deoarece are un puternic efect de dezintoxicare a ficatului si a bilei, se recomanda consumarea acestui suc, la inceput, intr-o cantitate mai mica, pentru a nu provoca greturi sau ameteli. De aceea se recomanda sa se inceapa cu o lingura de suc pe zi, doza urmand sa creasca treptat, pana la un pahar pe zi. Durata unei cure de sfecla este de 3 saptamani. Cresterea cantitatii se face treptat , iar daca apar senzatii neplacute (grata, varsaturi, ameteli), se va reduce cantitatea , pana cand ea poate fi acceptata de organism.
   Acest suc protejeaza organismul de raceli, gripe, accidente vasculare, regleaza tranzitul intestinal si are proprietati anticancerigene (ex: cancer de plamani, colon si stomac), datorita betacianinei. Acest suc amelioreaza efectele chimioterapiei
   Terapeutul austriac Rudolf Breuss a vindecat mii de cazuri de cancer cu aceasta combinatie de sucuri, dar si cu ceaiuri din plante( vezi mai jos ceaiurile). Terapeutul austriac sustine ca aceasta combinatie de suc este un puternic purificator al sangelui, blocheaza tumorile si detoxifica ficatul.
   Alte efecte ale acestei combinatii de sucuri sunt: pot fi prevenite accidentele cardiovasculare , scaderea semnificativa a colesterolului, nivelul trigliceridelor din sange se regleaza, pot fi combatute si tratate infectiile urinare, constipatia si anemia.
Cura propriu-zisa trebuie efectuata timp de 42 de zile consecutiv in caz de cancer sau leucemie, si pana la 21 de zile pentru alte boli.

IMPORTANT DE STIUT !
   In acceptiunea lui Rudolf Breuss , o tumora canceroasa se formeaza in locurile care sunt supuse unei presiuni si unde sangele nu mai circula, iar celulele ar urma sa moara. Dar , aceste celule , in dorinta lor de a trai, se hranesc cu ceea ce le lipseste din mediul ce le inconjoara.  In felul acesta, ia nastere o formatiune independenta, care creste foarte incet, la inceput (uneori dureaza cativa ani), apoi prolifereaza rapid, transformandu-se intr-o tumora mare. Daca o tumora mica este taiata sau apasata, atunci se produce ceea ce terapeutul numeste o  „salbaticire”  a celulelor canceroase, care patrund in sange, dand nastere la metastaze. Din aceasta cauza, el ne indeamna sa lasam in pace nodulele sau noduletele.
Tumoarea canceroasa se hraneste numai prin aportul de albumina. Datorita curei cu combinatia de sucuri, descrise maisus, dar si ceaiuri, se opreste alimentarea acestor celule canceroase cu albumina. Dar, intrucat organismul nostru  nu poate trai fara aceasta substanta, sangele “infometat” de albumina ataca in corp toate vegetatiile, aglomerarile de impuritati si tumorile. Are loc, astfel, o adevarata operatie fara cutit, pe care o executa sangele omului. In felul acesta, orice tumoare este devorata in decurs de 42 de zile. In plus, deoarece, in timpul formarii celulelor canceroase, metabolismul mineral din celule noastre este dereglat, sucurile de legume (descrise mai sus), avand un continut de minerale asimilabile, compenseaza respectivul deficit.

IN CAZUL CANCERULUI SAU LEUCEMIEI:

Cura se efectueaza astfel:
In cazul cancerului sau leucemiei, cura dureaza 42 de zile, timp in care putem slabi intre 5-15 kg. Este indicat ca inainte de a incepe cura, sa cosumam zile maximim 250 ml de suc pe zi, pe langa mancarea normala, pentru a ne obisnui organismul.

Cum se prepara sucul:
Ingrediente: 300 g sfecla rosie, 100 g morcovi, 100g telina, 20 g ridichi negre (In cazul cancerului de ficat, se pune un cartof de marimea unui ou de gaina). Se trec toate prin storcatorul de legume. Sucul obtinut se strecoara bine printr-o sita fina sau printr-o panza de in.
Se consuma zilnic ⅛ – ¼ l, maxim ½ l,  lingura cu lingura, inghitindu-se dupa ce se amesteca bine sucul cu saliva din gura.
-  Dimineata: se bea o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi (baut incet si neindulcit); dupa 30 minute se bea 1-2 cesti cu ceai caldut de salvie, neindulcit; dupa alte 30 minute se ia o inghititura de suc (amestecata bine cu saliva din gura, apoi se inghite). Dupa 15 minute, se va lua, din nou, o inghititura din amestecul de suc descris, mai sus. Pana la pranz se mai pot lua 10-15 inghitituri de suc, in functie de senzatia de foame. Intre timp, se consuma, din nou, ceai de salvie care poate fi consumat si rece, dar neindulcit., in orice cantitati.
 - La pranz: din nou, se bea o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi.
 - Dupa-amiaza: se va lua de mai multe ori, cate o inghititura mica din combinatia de  suc, descris mais sus.
 - Seara, inainte de culcare: se bea , din nou, o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi.

MODUL DE PREPARARE A CEAIURILOR folosite in cura:

1. Ceaiul de rinichi. 15 g coada calului, 10 g urzici, 8 g troscot si 8 g sunatoare.
Aceasta cantitate ajunge pentru 3 saptamani. Se pune intr-o ceasca cu apa fiarta aproximativ o jumatate de lingurita., tinandu-se 10 minte. Se strecoara totul printr-o sita si se pune eeoparte ceaiul. Peste ceea ce ramane in sita, se mai toarna 2 cesti cu apa fiarta si se fierbe 10 minute. Se strecoara din nou continutul, iar ceaiul strecurat se amesteca cu dinainte (Cele doua ceaiuri se ameteca).
Ceaiul pentru rinchi se bea rece dimineata, pe stomacul gol. Se mai bea la inaintea pranzului si seara, inainte de culcare. Pe tot timpul consumarii scestui ceai nu se consuma carne de vita sau porc si nici supe cu carne sau mancaruri reincalzite.
 2. Infuzie de napraznic. Se pune intr-o ceasca cu apa clocotita un sfert de lingurita de napraznic. Se acopera ceasca  timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se bea zilnic o ceasca cu ceai rece, neindulcit. Acest ceai este indicat in toate tipurile de cancer, mai ales daca s-a facut radioterapie.
3. Infuzia de galbenele. Se prepara la fel ca infuzia de napraznic. Se bea zilnic o ceasca rece de ceai, neindulcit. Ceaiul de galbenele reste un remediu bun impotriva cancerului.

Reguli de tinut seama:
-    in timpul curei, injectiile sau razele sau alte tratamente medicamentoase sunt interzise;
-    dupa operatie, nu se indica efectuarea curei imediat, ci se asteapta minimum 2-5 de luni, cand organismul se va restabili, iar pacientul se va simti relativ destul de puternic;
-    bolnavii care au fost tratati cu citostatice, mijloace ce distrug celulele, trebuie sa bea zilnic suc mai mult timp, pentru a mentine celulele care nu au fost inca distruse;
-    daca inainte de inceperea curei, persoanele au pierdut mult in greutate si sunt slabe, au voie sa consume zilnic o ceasca cu supa de ovaz, alaturi de sucuri, dar preferabil ar fi sa se renunte la aceasta;
-    dupa circa 10 zile de cura, poate aparea o criza, care nu trebuie sa ingrijoreze sau sa conduca la intreruperea  tratamentului;
-    cura nu se intrerupe brusc; se bea mai departe circa 1/6 l suc de legume pe zi si se incepe cu mancaruri usoare: supa cu taietei, de zarzavaturi, sucuri, apoi cate putina carne de pasare;
-    in cursul curei bolnavul este bine sa fie activ, adica sa lucreze sau sa faca plimbari si miscare in aer liber;
-    cura se face la recomandarea si sub supravegherea medicului.
Concluzie:
Cu aceasta cura de legume si ceaiuri, dr. Rudol Breuss a vindecat cateva mii de cazuri de cancer, mai ales leucemie, dar si numeroase boli ale articulatiilor. Nerespectarea curei nu mai duce la vindecare!

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.







SALATA DIN SFECLA ROSIE - cu efecte miraculoase asupra organismului nostru.

Ingrediente: o sfecla de marime mijlocie, un morcov, un mar mai acrisor  si o radacina mai mica de telina.

Mod de preparare: sfecla, morcovul si telina se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Marul se spala bine si se da pe razatoare, fara a fi curatat. Toate ingredientele se amesteca bine intr-un bol. Se poate adauga, daca dorim (nu este obligatoriu), un strop de ulei de masline (dupa gust). Se recomanda sa se consume imediat, pentru a nu se oxida.

    Aceasta salata este delicioasa si are efecte aproape miraculoase asupra organismului nostru: stimuleaza sistemul imunitar, previne balonarea, contribuie la detoxifierea organismului (toxinele vor fi eliminate prin transpiratie,  colon si urina, care poate capata o usoara culoare rosie). Ea contine enzime si proprietati antitumorale. Datorita  faptului ca este bogata in substante antioxidante, aceasta salata este recomandata   in prevenirea si chiar tratarea anemiei, leucemiei, cancerului pulmonar , de colon, rectal, de prostata, testicular si de san,

    Sfecla rosie contine un complex de vitamine si minerale, de care are nevoie organismul nostru  (vitamina B, vitamina A, vitamina C, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, iod, sulf, antioxidanti,  betacianina,  fier si acid folic (care contribuie la creșterea globulelor rosii in sange)., scade colesterolul. Cura maxima cu aceasta salata poate fi de doua luni.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


duminică, 7 august 2016

ALIMENTE SANATOASE CARE DEVIN TOXICE cand sunt consumate in exces.

-  NUCILE BRAZILIENE. Sunt o sursa importanta de seleniu. Doar doua nuci braziliene asigura 60% din necesarul zilnic al organismului. Consumul lor ocazional este benefic, dar nu trebuie consumate zilnic pentru ca pot provoca intoxicatie grava cu seleniu, care poate provoca probleme neurologice, gastrointestinale, caderea parului, paloarea pielii, chiar si atac de cord.
-  SFECLA ROSIE. Contine un complex de vitamine si minerale, rar intalnit la alte legume, cu rol important in prevenirea si vindecarea unor boli grave ca: afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare si digestive si tumori, avand si rolul de a intarii imunitatea organismului. Totusi, consumul excesiv de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml pe zi) poate cauza o paralizie temporară a corzilor vocale, greata, varsaturi si ameteli.
De aceea se recomanda sa se inceapa cu o lingura de suc pe zi, doza urmand sa creasca treptat, pana la un pahar pe zi. Durata unei cure de sfecla este de 3 saptamani.
-  SPANACUL. Este bogat in oxalati, substanţe ce reduc absorbţia unor nutrienţi importanţi: calciu, cupru, fier, fosfor şi magneziu. Oxalatii (continuti si de spanac) pot provoca probleme de sanatate daca ajung sa fie prea concentrati in fluidele organismului si se cristalizeaza. Oxalatii din spanacul, consumat in exces, pot crea probleme mai ales persoanelor care sufera din cauza rinichilor sau vezica biliara.
-  PAINEA SI CEREALELE. Contin fibre insolubile (fitati) care impiedica o buna absorbtie a fierului, sporind riscul aparitiei anemiei. Nu trebuie consumate zilnic in cantitati mari, ci in cantitati moderate.
-  OUL FIERT MOALE. Contine o proteina numita avidia, care anuleaza vitamina B8. Se recomanda să nu se consume in exces, pentru ca , anuland actiunea vitaminei B8, pot aparea eruptii pe piele si caderea parului. Se recomanda consumarea oului fiert tare sau gatit in alta modalitate.
-  CONSERVELE DE TON. Tonul la conserva, conţine mercur, metal greu care poate afecta sistemul nervos sau dezvoltarea fătulului, în cazul femeilor însărcinate. Cantităţile ridicate de mercur pot fi toxice cauzand probleme de vedere, memorie şi ameţeală.
-  CARNEA ROSIE, INCLUSIV ORGANE ANIMALE SI CARNEA ALBA (hering, macrou şi hamsii, fructe de mare, creveţi, homar, scoici şi peşte gras – ton).
Sunt alimente bogate in purine, care consumate in exces, conduc la aparitia gutei.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


4 Articole interesante:

loading...
loading...