loading...

luni, 29 aprilie 2013

DISCOPATIA CERVICALA SE VINDECA TOTAL CU FRUNZA DE BRUSTURE

   
    Discopatia cervicala provoaca multa suferinta. Putem scapa de aceasta suferinta cu ajutorul frunzei de brusture (denumita in anumite zone: captan, lipan), denumirea stiintifica: Arctium lappa. Brusturele este o planta care creste pretutindeni: santuri, locuri virane, gradini, pe malurile apelor, in paduri etc.
Mod de procedare.
1.  Seara, se spala de praf o frunza de brusture (proaspat culeasa), se sterge, apoi se pune intr-un vas cu putin spirt medicinal (albastru)  si se lasa in spirt timp de 10-15 minute, pana se impregneaza bine.   
2.  Se aseaza o panza subtire peste ceafa, apoi se aseaza peste panza, frunza bine scursa de spirt. Deasupra  panzei cu frunza se aseaza o alta panza subtire, apoi se fixeaza bine cu un batic, legat in jurul gatului, pentru ca frunza sa nu alunece. Se pastreaza peste noapte si se dă jos dimineata.
      Tratamentul NU trebuie sa depaseasca 6 zile. In urma acestui tratament, dispar durerile și ametelile la miscarea capului pt foarte multa vreme de la aplicarea acestui tratament.

     Acest tratament poate fi folosit si in spondiloza lombara si reumatism.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

                                           

PATLAGINA – O PLANTA CARE FACE MINUNI

Patlagina este o planta ierboasa  care face parte din familia Plantaginaceae si intilnim trei specii, care se deosebesc prin forma frunzelor si marime. Patlagina ingusta ( P.lanceolata) are frunzele lungi, lanceolate, cu varful ascutit. Patlagina medie sau moale (P.media) cu frunze eliptice, scurte si late, cu varful ascutit. Patlagina mare (P.major) care frunzele ovale, marisi cu varful rotunjit.
Patlagina creste aprope in toate regiunile, de la campie pana in zona deluroasa, Este o planta perena cu un rizom scurt, din care, in fiecare primavera creste o rozeta de frunze, din mijocul acestei rozete de frunze se inalta o tulpina florifera, sub forma unui spic.
De la cele trei specii de patlagina se folosesc frunzele, atat in medicina populara, cat si in industria farmaceutica. Ele nu au miros si au un gust acrisor-amarui. Frunzele pot fi recoltate inainte, dar si in timpul infloririi plantei, dupa care se pun la uscat, in strat subtire, la o temperature de 40ºC.
Principiile active care sunt continute de planta: mucilagii, glicozide, flavone, fitosteroli, tannin, pectine alantoina, enzime proteolitice si vitaminele A, C si K si minerale: calciu, magneziu, fier, zinc.
Actiune farmacologica: cicatrizanta, emollienta, expectoranta, bactericida, antiinflamatoare, hemostatica, astrigenta si diuretica.

INTREBUINTARI

1.) Tratarea furunculelor, abceselor, a ranilor purulente (chiar si cele greu vindecabile si mai vechi), intepaturilor de insecte, ulceratiile cutanate, oprirea hemoragiilor si cicatrizarea ranilor.
        Se  culeg frunze proaspete, se spala, se sterg cu un prosop curat, apoi se strivesc cu sucitorul de lemn, pana se inmoaie si zemuiesc putin. Aceste frunze strivite se aplica pe ranile purulente, furuncule, abcese, apoi se bandajeaza locul. Sub actiunea enzimelor proteolitice, pielea se inmoaie si are loc o macerare usoara a ei, ceea ce face ca sa fie eliminat continutul furunculului sau al abcesului. In cazul ranilor, ulceratiilor cutanate, eczemelor, a arsurilor  se pun frunze proaspat strivite, dupa care, se acopera cu un bandaj curat; sucul din frunze va vindeca si cicatrizeaza ranile, de asemenea, va opri hemoragia.  In cazul intepaturilor de insecte, se aplica pe locul intepaturii frunze proaspete strivite, peste care se pune un bandaj curat (sau un plasture).

2.) UNGUENT CU PATLAGINA.
        Ingrediente:   200g untura curata de porc (nesarata), 100g frunze proaspete de patlagina. In locul unturii de porc mai poate fi folosit 200g unt cu 80% grasime.
        Mod de preparare. Frunzele se spala bine, apoi se sterg cu un prosop curat. Dupa ce s-au uscat, frunzele se toaca marunt cu un cutit. Untura se pune la topit, pe foc mic, dupa care, se adauga frunzele taiate marunt, amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn, aproximativ 5 minute,  pana cand  compozitia se omogenizeaza. Apoi se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa la racit, pana a doua zi, pentru ca planta sa aiba timp sa-si lase  principiile active in untura.   
A doua zi, se incalzeste, din nou, la foc mic vasul, in asa fel fel incat compozitia sa se dilueze usor si sa poata curge. Se strecoara toata compozitia printr-un tifon des si se pune la pastrat in borcanase din sticla de culoare inchisa si se pastreaza la rece.
         Administrare. Locul pe care se va aplica alifia, trebuie spalat bine si dezinfectat, pentru a fi curat. Alifia se aplica in strat subtire direct pe locul afectat, de 3-4 ori pe zi.
         Indicatii terapeutice. Alifia fiind emolienta, antiseptica si cicatrizanta, se va folosi in tratarea
ranilor, arsurilor, furunculozelor, eczemelor, hemoroizilor sangeranzi, intepaturi de insecte, plagilor infectate, herpesului, iritatii ale pielii, inflamatii de natura reumatica, taieturi. Alifia poate fi folosita si ca crema de maini.

3.) INFUZIA DE PATLAGINA.
        Preparare. Se pune un vas cu 250 ml apa pe foc si se lasa pana clocoteste apa, apoi se ia vasul de pe foc. Se pune o lingurita cu varf  de frunze uscate maruntite si se acopera vasul. Se lasa vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se indulceste cu miere poliflora sau putin zahar.
        Administrare. Se bea caldut, cate o lingura la 2 ore.
        Indicatii. Se bea in caz de tuse, dureri in gat, asm bronsic.
       
4.) COMPRESA CU PATLAGINA.
        Se ia un pumn de frunze verzi si se spala bine, apoi se oparesc intr-un vas cu 400 ml apa clocotita.
Se strecoara frunzele si se storc. Frunzele se pun calde, ca o compresa, timp de 1-2 ore, pe suprafata dureroasa provocata de zona Zoster . Aceste comprese calmeaza si durerile articulare.          

5.) TINCTURA DIN PATLAGINA.
       Ingrediente. Frunze tinere de patlagina bine spalate si tuica naturala, preparata in casa.
      Preparare. Se pun frunzele intr-un borcan, fara sa le indesam, pana se umple borcanul. Peste ele se toarna tuica pana cand  sunt acoperite total de alcool. Se inchide bine borcanul si se lasa la macerat timp de 15 zile. Zilnic, se agita borcanul din cand in cand. Dupa 15 zile, se strecoara continutul borcanului, printr-un tifon, iar lichidul obtinut se toarna in sticle mai mici, de culoare inchisa, care se vor pastra la rece si intuneric. Tinctura poate fi folosita timp de 2 ani de la preparare.
        Administrare. Se dilueaza 10 picaturi, intr-un pahar cu apa.
        Indicatii.
 - intern -  (se pun 10 picaturi intr-un pahar cu apa). Se foloseste, in combaterea tusei, bronsitei, diareei, enterocolitei, colitei, hemoragii, infectiilor urinare.
 - extern(se dilueaza o lingurita de tinctura intr-un pahar cu apa). Se foloseste ca spalaturi bucale, in cazul stomatitelor, aftelor si durerilor de dinti. De asemenea se utilizeaza sub forma de comprese  in cazul furunculilor, hemoroizilor, acneeii, intepaturilor de insecte si ranilor superficiale.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

        

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Miracle Drink - băutura care distruge cancerul

Miracle Drink,  dupa cum arata denumirea, este o bautura care face adevarate minuni pentru sanatatea noastra si care este cunoscuta si consumata de chinezi de multa vreme. Ea a vindecat de cancer un om bolnav, care a consumat-o timp de 3 luni, la recomandarea unui nutritionist celebru din China. Este o bautura simplu de pregatit de fiecare din noi si nu este nici costisitoare.

INGREDIENTE:
- o sfecla rosie cruda, de marime mijocire
- un mar
- un morcov crud
- o cescuta cu apa plata

PREPARARE:
Sfecla, marul si morcovul se spala foarte bine, daca este nevoie puteti folosi o periuta, pentru ca nu trebuie să le curatam de coaja. Se taie toate in cubulete mici si se pun intr-un blender, adaugandu-se si apa plata din cescuta.
Va rezulta aproximativ 250 ml de suc, care trebuie consumat imediat, dupa ce se prepara.

ADMINISTRARE:
Se bea de doua ori pe zi: dimineata (inainte cu o ora de micul dejun) si dupa-amiaza,
inainte de ora 17.

PROPRIETATI:
- impiedica dezvoltarea celulelor canceroase;
- intareste sistemul imunitar;
- poate vindeca ulcerul, previne bolile de ficat, pancreas si rinichi;
- previne atacurile de cord, tensiunea arteriala ridicata si intareste plamanii;
- diminueaza durerile musculare, dar si durerile de orice fel;
- trateaza ochii uscati, rosii si imbunatateste vederea;
- vindeca rinita alergica;
- detoxifiaza organismul, imbunatateste tranzitul intestinal si inlatura constipatia;
- infrumuseteaza pielea si trateaza acneea;
- elimina respiratia urat mirositoare datorate indigestiei si a infectiilor din gat.

OBSERVATII:
Acest suc este foarte hranitor, usor de absorbit si este foarte eficient daca vrei sa scazi in greutate. Dupa doar doua saptamani, sistemul nostru imunitar se imbunatateste. Consumarea acestui suc nu are nici un efect secundar nedorit, aduce doar beneficii sanatatii noastre.

ATENTIE:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

joi, 17 ianuarie 2013

ULEIUL SI ALIFIA DIN SUNATOARE

      1) ULEIUL DE SUNATOARE
Uleiul din sunatoare are efect calmant, cicatrizant si antiinflamator. Se foloseste in cazul iritatiilor, arsurilor, ranilor, eczemelor, hematoamelor, sciatica, reumatism, dureri de spate, inflamatiile ganglionilor, ten si maini aspre.
PREPARARE:
      Se foloseste flori crude sau uscate, care se maruntesc si se umple o sticla. Deasupra se toarna ulei de floarea soarelui sau ulei de masline, atat cat sa acopere florile. Se lasa sticla la soare sau langa o sursa de caldura (daca este iarna). Amestecul se lasa la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. (Florile macerate se arunca, iar uleiul strecurat se pastreaza). Dupa aceasta, sticla se umple , din nou, cu flori proaspete sau uscate maruntite, peste care se toarna uleiul strecurat. Se  lasa, din nou la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori, pana cand uleiul filtrat obtinut are culoarea rosie intensa. Ultima data, uleiul se strecoara prin tifon de 2 ori, pentru a fi limpede si a nu avea impuritati. Uleiul de sunatoare obtinut se pastreaza in sticlute inchise ermetic, intr-un loc racoros si intunecat.
ADMINISTRARE:
      Se maseaza usor suprafetele afectate de cateva ori pe zi. Se mai pot pune comprese cu ulei deasupra zonei afectate.
      O lingura de ulei, luata dimineata pe stomacul gol, ajuta in cazul fierii lenese, pietre la fiere, gastrita.

     2)  ALIFIA DE SUNATOARE

PREPARARE:
Florile uscate sunt foarte bine maruntite in piua sau rasnita electrica. Intr-un vas emailat, se pun 4 linguri cu varf din florile maruntite. Deasupra se toarna unt incins (un pachet de 200g cu 80% grasime) sau 200g untura incinsa de porc curata, nesarata. Se amesteca foarte bine, pana ce compozitia se omogenizeaza perfect. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi, cand se pune vasul la foc mic si se incalzeste doar atat cat sa devina lichida. Apoi se strecoara totul printr-un tifon, o data sau de doua ori, pana lichidul devine curat. Lichidul are culoarea rosiatica si se toarna in borcanase inchise ermetic, unde se va solidifica. Borcanasele se pastreaza in frigider.
ADMINISTRARE:
Se ung cu blandete zonele afectate.
PRECAUTII IN FOLOSIREA SUNATOAREI:
Atunci cand se foloseste orice preparat din sunatoare, se recomanda sa nu ne expunem la soare, sa evitam sa facem plaja.
In general, orice tratament cu sunatoare nu trebuie sa dureze mai mult de doua luni, dupa care trebuie facuta o pauza de o luna, pentru ca pot aparea simptome nedorite daca tratamentul dureaza mai mult timp.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.


4 Articole interesante:

loading...
loading...