loading...

duminică, 9 iulie 2017

Masca de fata anti-imbatranire.

Aceasta masca anti-imbatranire revitalizeaza instantaneu pielea, netezește ridurile si liniile de expresie, creste elasticitatea pielii si lasă pielea hidratată, revigorata, cu aspect mai tineresc

Ingrediente:
- 2 linguri de faina de orez,
- 1 albus de ou (doar albusul),
- 4-5 picaturi de glicerina.

Preparare si utilizare:
- Se amesteca foarte bine toate ingredientele, intr-un bol,  pana se omogenizeaza toata compozitia
- Se intide compozitia  in strat uniform, pe toata fata ( care trebuie sa fie curata). Se lasa masca sa actioneze pana se usuca complet.

-  Dupa ce masca s-a uscat pe fata, se scoate incet si se clateste cu apa rece.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 


sâmbătă, 8 iulie 2017

Beneficiile miraculoase ale consumului de nuci !

Ultimile cercetari stiintifice au aratat ca daca consumam nuci, ne asiguram o protectie foarte buna impotriva bolilor de inima, deoarece nucile imbunatatesc nivelul de colesterol din corp, flexibilitatea vaselor de sange, asigurand astfel o mai buna circulatie a sangelui. Toate aceste imbunatatiri ale functionarii organismului sunt inregistrate la doar 4 ore de la consumul catorva nuci!
Dr. Penny Kris Eterton, profesor de nutritie la Penn State University Pennsylvania (SUA) afirma ca daca se consuma doar 5 nuci, de 4 ori pe saptamana ne ajuta sa reducem semnificativ riscul bolilor de inima.
Acest studiu este primul de acest gen. Studiul a mai aratat si ca uleiul de nuci poate fi la fel de eficient in imbunatatirea conditiei vaselor de sange iar efectul este inregistrat tot in 4 ore de la consum. Astfel, doctorul recomanda 3 lingurite de ulei de nuci, pe care il potem utiliza si in salate. Uleiul de nuci este nemaipomenit pentru celulele endoteliale, celulele responsabile cu alinierea vaselor de sange si responsabile pentru flexibilitatea lor.

Beneficii ale consumului de nuci:

Publicatia Healthbeckon evidentiaza beneficiilor nucilor, prezentandu-ne cele mai importante beneficii ale consumului de nuci asupra sanatatii noastre.

■ nucile contribuie la mentinerea si imbunatatirea sanatatii inimii datorita continutului de acizi grasi omega 3. Se recomanda a consuma 5 nuci zilnic, reglarea tensiunii arteriale si  scaderea nivelul de colesterol rau din sange, ajutand la cresterea nivelului de colesterol bun.

nucile poate preveni aparitia cancerului la san. Se recomanda consumarea de nuci pentru a reduce posibilitatea aparitiei acestui tip de cancer.

nucile contribuie si la mentinerea sanatatii oaselor, facandu-le mai puternice, datorita prezentei in continutul lor a unui acid gras esential cunoscut sub denumirea de acid linolenic.

nucile sunt benefice pentru creier. Acizii grasi omega 3 ajuta la buna functionare a sistemului nervos si la imbunatirea memoriei.

nucile sunt benefice femeilor insarcinate. Ele contin vitamine din complexul B precum acid folic (vitamina B9), riboflavina (B2) sau tiamina (vitamina B1), vitamine esentiale pentru sanatatea fatului.

nucile sunt benefice afectiunile inflamatorii precum: astm, artrita sau eczema. Acizii grasi din nuci reduc inflamatia si diminueaza efectele acestor afectiuni.

nucile, datorita continutului lor de fibre,  contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si la prevenirea constipatiei.

nucile au un rol important in intarirea sistemului imunitar. Acest fapt se datoreste faptului ca ele contin cantitati semnificative de antioxidanti care sporesc capacitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva bolilor.

nucile ajuta sa facem fata stresului si sa avem un somn mai bun. Ele contin melatonina, un hormon antioxidant cu un rol important in reglarea naturala a starilor fiziologice si in inducerea somnului.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 


vineri, 7 iulie 2017

Reteta de preparare a tincturii din frunze de nuc IMPOTRIVA CADERII PARULUI.

Pentru cei care au probleme cu caderea parului. luna iulie este cel mai bun moment pentru a prepara tinctura din frunze de nuc, probabil unul dintre cele mai bune remedii naturiste verificate impotriva caderii parului si de regenerare a firelor de par degradate.
Pentru a putea prepara o tinctura de buna calitate, frunzele trebuie uscate cat mai repede dupa recoltare, pe cale naturala, in strat subtire, ferite de soare. Cele mai bune frunze pentru prepararea tincturii sunt frunzele de nuc tinere din capatul ramurilor, acestea fiind cele mai bogate in compusi activi terapeutici.
Efectul benefic al frunzelor de nuc asupra firelor de par se datoareaza substanțelor active pe care le conţin (uleiuri volatile, minerale, iuglona, tirozina), acestea regenerează parul si il ajuta sa devina mai bogat si mai sanatos. De asemenea, frunzele de nuc contin o cantitate mare de vitamina C care da stralucire parului.


Ingredientele necesare:
• 30 grame de frunze de nuc bine uscate (asta inseamna cam 3 linguri de frunze uscate maruntite);
• 150 ml de alcool natural sau alt produs distilat, obtinut in gospodarie (tuica);
• 100 ml de apa de izvor sau apa plata;

Modul de preparare:

Pentru a prepara corect tinctura, frunzele de nuc folosite trebuie sa fie foarte bine uscate. Apoi se pot farmita groscior frecandu-le intre palmele bine spalate inainte. Apoi, frunzele  sfaramate se introduc intr-un recipent (sticla sau borcan de sticla) si se toarna peste ele cei 150 ml de alcool si apa. Ticntura trebuie lasata la macerat doua saptamani, agitand-o zilnic de 2-3 ori pentru a se intrepatrunde bine.
Dupa incheierea intervalului de macerare, amestecul trebuie filtrat prin tifon dublu si lasat inca 6 zile in frigider pentru a se limpezi, apoi se scurge usor partea limpede intr-un alt recipient din sticla, aruncandu-se eventualele reziduuri care s-au depus pe fundul vasului.
Se pastreaza in flacoane de sticla sau plastic prevazute cu dop picurator. Tinctura de nuc are termenul de valabilitate de 2 ani de la data prepararii. Daca se observa depuneri pe fundul flaconului, pe perioada pastrarii, (care pot aparea in general in cel de al doilea an de la preparare), trebuie agitat flaconul inainte de utilizare.

Modul de utilizare a tincturii:

Dupa fiecare spalare pe cap, se pun 10-12 picaturi din tinctura din frunze de nuc intr-un litru de apa (amestecul trebuie bine agitat inainte de folosire pentru a se dizolva tinctura de nuc care este foarte puternica), apoi se clateste parul si se maseaza bine pielea scalpului. Dupa 8-10 clatiri cu aceasta solutie efectul va fi deja vizibil, firele de par vor fi mult mai ferme recapatandu-si vitalitatea si sanatatea, si veti observa ca parul nu o sa mai cada. Un efect benefic vizibil va fi ca si firele de par albe se vor mai inchide la culoare.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 



miercuri, 5 iulie 2017

AFINELE, considerate "insulina verde" pentru diabetici!

Ceaiul de afine nu este un medicament, ci un adaos nutritiv. Din aceasta cauza,
medicii specialisti nu recomanda persoanelor cu diabet un tratament bazat doar pe plante medicinale.

Substantele continute de afine.

Fructele sunt bogate in antioxidanti,  vitamina A, B, C, E, K  etc, tanin, ericolina, flavonoizi, pectine, mirtilina, zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic), glucochinina, anticianina. Frunzele de afin contin: tanin, arbutina, hidrochinona, mirtilina, neomirtilina, flavonoizi.
In scopuri medicale sunt folosite atat fructele cat si frunzele arbustului.
Glucochinina este un compus ce se gaseste in fructele de afin despre care cercetatorii considera ca reduce nivelul de zahar din sange, si prin urmare, ajuta la reducerea dependentei de insulina.
Fructele afinului contin vitamina A si C care in combinatie cu pigmentul antocianina imbunatatesc acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos si pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucomul, miopia etc.
Flavonoidele continute de fruct protejeaza peretii vaselor sangvine, imbunatatesc circulatia cardiovasculara si maresc acuitatea vizuala.
Mirtilina si neomirtilina din fruct au actiune hipoglicemianta, determinand o hipergeneza la nivelul celulelor beta. Astfel, in formele usoare de diabet se poate asocia cu insulinoterapia, determinand reducerea cantitatii de insulina injectabila.

Proprietati teraputice ale afinelor

1. Hipoglicemiant.
Afinul scade concentratia de zahar din sange, fiind recomandat diabeticilor, dar mai este indicat si in caz de guta, enterocolita, parazitoze intestinale, infectii urinare, diuretic, dar si in reumatism, afectiuni dermatologice, tulburari ale circulatiei periferice, eczeme sau ulceratii cronice.

 Se recomanda ca timp de 40 de zile sa se consume 2 cani de ceai pe zi, facut din frunze de afin . Se pune o lingurita de de frunze de afin maruntite, la o cana de apa fierbinte. Se acopera vasul si se lasa 15 minte la infuzat, apoi se strecoara si se bea.

2. Vindeca ranile.
Datorita continutului de flavonoizi afinele ajuta la sinteza vitaminei C, folosita de catre organism pentru obtinerea colagenului, afinele ajuta la regenerarea  testurilor
si accelereaza vindecarea bolilor.

3. Antihemoragic.
Afinele refac elasticitatea peretilor vasculari si ajuta la prevenirea infarctului miocardic.

4. Acuitatea vizuala.
Consumul de afine sporeste acuitatea vizuala, regenereaza retina si imbunatateste circulatia sangelui la nivelul ochilor si la nivelul sistemului nervos. Afinele pot preveni sau ajuta la tratarea unor afectiuni ale ochiului (glaucomul sau miopia). Aceste efecte pozitive sunt datorate Antocianinele, continute de afine,  protejeaza tesuturile retinei impotriva radicalilor liberi.

5. Remediu pentru indigestie.
In acest scop sunt recomandate fructele de afine, ce pot fi folosite sub forma de ceai, dulceata sau suc de afine. Ceaiul din fructe uscate si frunze poate fi consumat, avand un efect pozitiv in infectiile gastrointestinale.
Dulceata de afine trebuie introdusa in alimentatia copiilor deoarece ii fereste de rahitism si le fortifica sistemul respirator.

Mod de folosire

Ceai
Ceaiul trebuie preparat atat din frunze de afin cat si din fructe uscate. In cazul persoanelor cu diabet sau persoanelor obeze sunt indicate doua cani de ceai in fiecare zi, timp de 40 de zile. Ceaiul se consuma, obligatoriu, neindulcit.

Infuzie
Se obtine din 1 lingura de frunze uscate la o jumatate de litru de apa clocotita. Infuzia calduta se foloseste in stomatite, sub forma de gargara, de 3-4 ori pe zi. Aceasta infuzie se poate folosi si ca antiseptic urinar si usor diuretic.

Decoct
a) Se fierbe timp de 20 minte, 3 linguri de fructe drobite in 500 ml apa. Se bea nestrecurat, caldut, in trei reprize pe parcursul unei zile (lichidul impreuna cu fructele, ca ceai cald neindulcit).

b) Se  fierbe o lingura de frunze uscate faramitate in 500 ml apa. Acest decoct are proprietati astringente si antibiotice, si poate fi folosit pentru ameliorarea afectiunilor gastrontestinale (enterite si diaree). Extern, se recomanda sub forma de gargara in faringite, afte, stomatite si sub forma de comprese pentru hemoroizi si eczeme.

Sfat:
Fructele proaspete, bine spalate, pot fi congelate sau conservate prin alte metode (dulceata) si pot fi consumate in cantitate de 50-100g  zilnic, timp de 2 saptamani.

Afinul intra in compozitia comprimatelor Difabiol, Difebiom, Fitodiab, Normodiab si a comprimatelor  naturle antidiareice.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 




4 Articole interesante:

loading...
loading...