loading...

vineri, 30 decembrie 2016

Substantele antitumorale (falcarinolul, luteina si zeaxantina) din SUCUL DE MORCOVI si efectele lor benefice.

   In urma multor studii facute de dr. Kirsten Brandt, de la „Institutul Danez de Stiinte Agricole”, s-a ajuns la concluzia ca morcovul incetineste si previne cresterea si aparitia tumorilor. Falcarinolul, un principiu activ continut de morcov, este o puternică substanta antitumorala. Studiile au aratat ca aceasta substanta inhiba dezvoltarea diverselor tipuri de celule maligne.
   Aceste efecte benefice au fost demonstrate în:  cancerul de piele, cancerul esofagului si al laringelui, cancerul colorectal, cancerul gastric, cancerul prostatei sau al vezicii urinare. Falcarinolul, luteina şi zeaxantina incetinesc procesul de proliferare a celulelor maligne, impiedicand, astfel apariţia metastazelor. Studii de medicină experimentala arata ca sub actiunea acestor principii active, tumorile pot intra in remisie.

Administrarea sucului de morcovi:
Sucul de morcovi se consuma de preferinta imediat, insa daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in sticle bine inchise, maximum 6 ore. Zilnic, se administreaza cate 100 de ml. de suc de morcov, dimineata si seara, in cure de 4 saptamani, urmate de 1-2 saptamani de pauză.


Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


miercuri, 28 decembrie 2016

ALIFIA DE VARZA – o alifie miraculoasa care poate fi preparata de oricine.

Prepararea acestei alifii de varza se poate face acasa, foarte simplu, si este foarte eficienta in multe afectiuni deosebit de dureroase: artrita, artroza, reumatism, guta, entorse, luxatii, zona zoster, ulceratii, sciatica si alte afectiuni, amintite mai jos.

Ingrediente:
50 ml suc de varza cruda (3-4 linguri), obtinut cu ajutorul storcatorului centrifugal,
200 gr lanolina (cumparata de la farmacie) sau untura curata si nesarata de porc,
1 lingurita ceara de albine,
1 lingura de ulei de germeni de porumb  sau ulei de palmier,
10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade,
1 lingurita de miere naturala de albine.    

Mod de preparare:
1.- Intr-un vas emailat se amesteca sucul proaspat de varza, mierea si alcoolul.
2.- Se pune la incalzit lanolina (sau untura de porc) si ceara de albine, intr-un vas emailat, pana la 60 de grade Celsius. Se amesteca totul bine, dupa care se adauga uleiul. Se ia de pe foc vasul si si stoarna peste amestecul de suc de varza, miere si     alcool. Compozitia se amesteca incet pana se omogenizeaza bine si se raceste.                                     
    Optional, se pot adauga 10 picatura de esenta de levantica sau pin, pentru aroma.
Crema obtinuta se pune in borcanase bine inchise si se pastreaza la rece, in frigider. Termenul de valabilitate de 2 luni.

Intrebuintare si mod de intrebuintare:
   Alifia cu varza poate fi folosita in tratarea artritei, artrozei, celulitei, degeraturilor, durerilor reumatice, eczemelor uscate, gutei, psoriazisului, entorselor, luxatiilor,  sciaticei, intinderilor de ligament, tendinitei, tulburarilor circulatorii, tumorilor, ulceratiilor, varicelor, zonei zoster. Crema este utila in calmarea durerilor, intrucat intra mult mai rapid in piele, diminuand sau chiar alungand disconfortul cauzat de acestea.
   Cu această alifie se ung zonele afectate sau dureroase, dupa care locul respectiv se  leaga cu o bucata de panza curata. Efectul benefic se instaleaza în aproximativ 2 ore de la aplicare. Tratamentul se repeta de 2-3 ori pe zi.
    Aceasta alifie este si un foarte bun cicatrizant si poate fi utilizata in afectiuni ale pielii. Zona afectata se spala, iar apoi se aplică alifia, in strat subtire, de 2-3 ori pe zi.


 Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



marți, 20 decembrie 2016

PASTA DE DINTI PREPARATA IN CASA - o varianta naturala, sanatoasa , fara compusi toxici si cu o cheltuiala minima.

Ingrediente:
1 lingura de bicarbonat
1  lingura de de ulei de cocos
2 picaturi de ulei esential de menta

Preparare:
Se amesteca ingredientele foarte bine pana rezulta o compozitie pastoasa (pentru a obtine compozitia mai pastoasa, daca e nevoie, mai adaugati putin bicarbonat), pe care o depozitati intr-un borcănas din sticla.

Beneficii:
- Uleiul de cocos are efecte antifungice si antibacteriene, previne si trateaza aftele bucale, candidoza orala, infectiile gurii, prevenind totodata racelile, amigdalita, herpesul si cancerul oral.
- Bicarbonatul de sodiu curata dintii, elimina petele de pe dinti, lasate de cafea, vin, tigari, fructe inchise la culoare, ciocolata etc. Bicarbonatul de sodiu mai previne aparitia cariilor si mentine dintii sanatosi.

- Ulei esential de menta Improspateaza respiratia.


marți, 6 decembrie 2016

ROLUL MIERII DE ALBINE in ingrijirea tenului.

1. Masca cu miere si banane.

Ingrediente: 1 banana, 1 lingurita de miere si 1 lingurita de iaurt simplu  (fără arome).
Preparare: se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
Administrare: se intinde masca pe fata si gat si se lasa sa actioneze pana se usuca, dupa care , se spala bine fata si gatul cu apa calduta.

2. Masca cu miere si ou.

Ingrediente: 1 lingura de miere, 1 lingura de ulei de masline si un galbenus de ou.
Preparare: se pun intr-un castron toate ingredientele si se amesteca bine pana la omogenizare.
Administrare: se aplica masca pe fata si gat si se tine timp de 20 de minute, dupa care, se spala bine fata si gatul cu apa calduta.

Observatie:
Efectele benefice ale mierii de albine asupra sanatatii pielii:
- hidrateaza pielea. Fiind un produs dens, atrage si pastreazaumezeala.
- hraneste pielea in profunime, fiind bogata in vitamine si minerale.
- are efect antibacterian, dezinfectand pielea si ajuta vindecarea ranilor si petelor de la nivelul pielii.
- are efect antioxidant , luptand impotriva radicalilor liberi, datorita antioxidantilor pe care ii contine in compoitia ei.

Inainte de aplicarea acestor masti, se va curata foarte bine tenul de machiaj, murdarie, grasimi, celule moarte si alte impuritati. Se va folosi un demachiant sau un sapun natural.
Pentru a extrage cu usurinta reziduurile si murdaria din piele, se va face o baie de aburi cu ceai de musetel, timp de 10-20 de minute.
Acum e timpul pentru exfoliere. Foloseste un scrub natural pentru deblocarea si curatarea porilor. Vei putea cu ajutorul lui sa indepartezi celulele moarte, lasand pielea fina, curata si radianta, gata sa asimileze substantele nutritive si hidratante din mastile aplicate pe ten.


Dar de acest aspect ne vom ocupa intr-un viitor articol.


4 Articole interesante:

loading...
loading...