loading...

marți, 24 mai 2016

PREPARAREA uleiului esential de lamaie

INGREDIENTE:
5 lamai, de preferinta organice
1 cana cu ulei de masline extra virgin

PREPARARE:
Uleiul se obtine din coaja de lamiae (nu din pulpa). Daca nu aveti lamai organice, ele trebuie spalate binecu apa rece in care puneti otet de mere ( o lingura de otet de mere la 1 litru de apa) sau puneti in apa bicarbonat de sodiu (3-4 lingurite de bicarbonate la 1 litru apa rece). Se lasa lamaile timp de 5 minute si se spala bine cu ajutorul unei perii curate, apoi se clatesc sub un jet de apa rece.

1. Se curate lamaile cu un cutit, ca pe un mar, avand grija sa nu curatam si partea alba (care este amara). Se curate doar partea galbena a cojii.
2. Se pun cojile intr-un borcan si se toarna peste ele uleiul de masline. Se lasa cojile la macerat in borcanul inchis, timp de 2 saprtamani. Se agita borcanul zilnic.
3. Dupa 2 saptamani, se strecoara continutul borcanului si se inlatura cojile. Uleiul obtinut se toarna in sticlute inchise ermetic si se pastreaza in frigider.

PROPRIETATI SI UTILIZARE:
1. Ingrijirea tenului.  Daca se sterge tenul cu acest ulei, se reda  vitalitatea si stralucirea unui ten palid si oboist. Are proprietati detoxifiante, antiseptice si este indicat in tratarea cosurilor sau alte afectiuni ale pielii. Este recomandat pentru un ten seboreic si cu pistrui.
2. Cefalee, dureri de cap, astenie, bronsita, gripa, scorbut, obezitate, insuficienta hepatica, varsaturi, guta, paraziti intestinali, varice, arteroscleroza, reumatism, artrita, fragilitate capilara, retentie de lichid, celulita, sifilis, hipertensiune, senilitate.  Se iau 2-3 picaturi diluate intr-o lingurita de miere de albina.
3.  Revigorarea corpul si picioarelor obosite. Se pun 10 picaturi de ulei de lamaie si o lingura de miere in apa calduta. Se sta doar 15 minute, dupa care se tamponeaza pielea cu blandete.
4. Odorizant de camera.  Se pun, intr-un pulverizator, 20 de picaturi de ulei essential de lamiae in 250 ml de apa. Se pulverizeaza in camera, birouri sau alte spatii. Are un miros placut si tine la distanta tantarii.
Atentie!
-  Nu se administreaza copiilor sub 4 ani si nici femeilor insarcinate sau care alapteaza.
-  Dupa aplicarea uleiului pe piele, nu este recomandat sa se stea la soare.
Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

miercuri, 4 mai 2016

ALIFIA DE GALBENELE (Calendula officinalis) - preparata în casa

MOD DE PREPARARE.
 Se pun doi pumni de planta: flori, frunze si tulpini proaspete de galbenele (Calendula officinalis) in 150 g untura curata de porc, bine incinsa. Untura trebuie sa fie nesarata. Se amesteca cu o lingura de lemn. Cand compozitia face spuma, se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa  pana a doua zi intr-un loc racoros.
      A doua zi, se incalzeste compozitia (atat cat sa se subtieze, fara a fierbe) si se strecoara printr-o panza de tifon curata si deasa. Dupa strecurare, compozitia se pastreaza la rece in borcanase inchise ermetic.

INDICATII.
     - Vindeca nodulii, varice, ulcer varicos, cancer de piele, ranile purulente, cicatricele dureroase, ulceratiile, eczemele, furunculoza, degeraturile, muscaturile de caine.

MOD DE ADMINISTRARE.
      - Ranile se curata bine, apoi se ung. Dupa o ora dispare durerea, iar dupa 2-3 zile , ranile se inchid. Nodulii, varicele, degeraturile, eczemele, cicatricele se ung cu blandete si se lasa sa patrunda crema  in piele.
Tratamentul se repeta de 2 -3 ori pe zi.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.



4 Articole interesante:

loading...
loading...